Werkwijze

 

Psychotherapie is gericht op de behandeling van psychische problematiek die langer dan 6 maanden bestaat en op meerdere levensgebieden speelt.

 

Als psychotherapeut kijk ik niet alleen naar uw psychische klachten maar ook naar uw persoon als geheel, uw sociale omstandigheden, levensgeschiedenis en uw eigen doelen. Ik geef u de tijd om u op uw gemak te kunnen gaan voelen en stel uw persoonlijke hulpvraag centraal om zo samen tot een behandeling te komen die past bij u als persoon en de dingen waar u in therapie aan wilt werken.

 

De therapie kan gericht zijn op uw huidige klachten zijn of meer op structurele veranderingen. De nadruk kan worden gelegd op het veranderen van negatieve denkpatronen, gedragsverandering of het verwerven van inzicht in de oorzaken van uw problemen en ermee leren omgaan.


Voor een aantal problemen zijn er behandelrichtlijnen ontwikkeld die zijn voortgekomen uit wetenschappelijk onderzoek. Ik pas in mijn behandelingen waar mogelijk deze richtlijnen toe maar zal daarvan afwijken als dat in uw persoonlijk belang is.